T’Embolica la Troca

Folk per pensar

Som un grup d’amics que ens trobàvem per cantar a diferents festivals de música folk dels anys 80 per Manresa i la comarca del Bages. La idea de formar un grup va sorgir a partir de trobades periòdiques que anàvem fent per cantar junts en privat. Això va portar a que ens animéssim a fer les nostres pròpies cançons, traduir-ne i adaptar-ne d’altres. D’aquesta manera se’ns va ocórrer el nom del grup: T’Embolica la Troca.

TROCA-min

El grup va adoptar aquest nom perquè d’una troca, com d’un cabdell, en pots anar tibant un fil, el qual sembla que mai s’acaba. Ens agrada embolicar la troca perquè aquesta sigui una manera de no acabar mai amb la vida d’aquest grup i que en puguin anar sortint projectes, il·lusions, cançons…

Totes les cançons que cantem són nostres, fent així un repertori únic i especial per als assistents de les nostres actuacions. Lletres diverses, estils diferents, temes directes i concisos fan que les nostres peces siguin un tret diferencial entre altres grups de música locals.

L’objectiu principal de les nostres peces és conscienciar sobre valors perduts a la societat actual: el perill de les addiccions, el respecte vers la natura, compromís social, l’acolliment d’immigrants, el respecte a l’altre, l’amistat, etc.
La nostra experiència en el món de l’educació, l’animació i les activitats de lleure infantil i juvenil també han influït directe o indirectament en el tarannà i la forma del grup.

També cantem música religiosa. Hem cantat en cerimònies religioses com batejos, comunions, confirmacions, casaments i també en casaments civils.

La nostra música aporta a les nostres actuacions un aire tranquil·litzador, fresc i reflexiu. Ens allunyem dels estils comercials per fer una música íntima i càlida. No fem cançons d’animació, són cançons per gaudir de la melodia i escoltar el sentit de les lletres.